Keresés
Menü

Ön itt van: Bevezetés Blog 7 tipp és fotó inspiráció a luxus fürdőszobákhoz

7 tipp és fotó inspiráció a luxus fürdőszobákhoz

Van 7 tippünk és rengeteg inspirációnk arra, hogyan rendezze be a fürdőszobáját, hogy igazán luxus érzetet keltsen.

Mindenkinek kicsit más elképzelése van a luxus fürdőszobáról. De egy dolog közös ezekben az ötletekben: a luxus benyomás, amit hagynak bennünk. Ha azt szeretné, hogy a fürdőszobája így nézzen ki, ne csak az árcédula alapján döntsön. Van 7 tippünk és rengeteg inspirációnk arra, hogyan teheti fürdőszobáját igazán luxusérzetűvé.

1. A nagy formátumú csempék csak a munka fele

Minél kevesebb fuga, annál jobb. A nagy formátumú csempék a letisztult dizájn benyomását keltik. A természetes márvány, kő vagy fa tökéletesen mutat, de ott magasabb árral kell számolni. Manapság azonban már nagyon hihető utánzatok is kaphatóak, amelyek ugyanezt a munkát elvégzik.

Ne féljen a szerkezetektől sem. A 3D-s csempék megragadják a tekintetet, és gyönyörű domináns elemei lesznek a fürdőszobának. Azonban jobb, ha nem viszi túlzásba, és inkább a helyiség egy-egy részének kiemelésére használja őket. Például a kád vagy a tükör mögött.

                    

2. Válasszon természetes anyagokat és tompa színeket

Márvány, kő vagy fa csempe - ezt már korábban is mondtuk. De ideális esetben ragaszkodjon a természetes anyagokhoz az egész fürdőszobában, még a dekorációknál is. Kivételt képezhet a mostanában népszerű beton vagy bizonyos fémtípusok, például a sárgaréz vagy a matt rozsdamentes acél. A beton mosdókagylók vagy sárgaréz csaptelepek mindenképpen luxuscikknek számítanak.

A színekben pedig szintén a természet dominál. Ha nagyobb térrel rendelkezik, ne féljen sötét árnyalatokat választani még a nagy felületeken sem. A fekete a luxus szimbóluma. Különösen fával vagy aranyszínű elemekkel kombinálva. A fehér mosdókagylók és WC-k ideje is régen lejárt már. De nyugodtan maradjon a klasszikus fehér kerámiánál, ha erre vágyik. Csak válasszon egy modern dizájnformát.

                      

3. Ha már építkezik, használja ki az előnyeit.

Nagyobb felújítást tervez, vagy éppen építkezik? Akkor készíttessen egy álmennyezetet a világításhoz, és egy fülkét a falban (úgynevezett niche), amely polcként szolgálhat. Ezek a modern elemek egy kis luxust kölcsönöznek a fürdőszobának, és dekoratív világítással kombinálva gondoskodnak a hangulatos légkörről. Ráadásul a fülke nemcsak dizájnorientált, hanem helytakarékos is. Ez tágasságot kölcsönöz a helyiségnek.

                       

4. Játsszon a világítással

A megfelelő világítás teljesen megváltoztathatja az összbenyomást. Háromra lesz szüksége: mennyezeti, tükrös és dekoratív. Milyen világítást válasszon, hogy a fürdőszoba fényűzőnek tűnjön?

  • Mennyezeti világítás - ha sok helye van, választhat egy dizájner csillárt. Kisebb fürdőszoba esetén a spotlámpák lesznek a legjobb választás.
  • Tükörvilágítás - a tükröt mindkét oldalról meg kell világítani, hogy jól láthassa magát. Fényűzően néznek ki a LED-es tükrök beépített világítással. Ezenkívül választhat okos kiegészítőket a tükörhöz, például időjárás-állomást, hangszórót vagy akár fűtést is, hogy megakadályozza a tükör bepárásodását.
  • Dekoratív világítás - ha van álmennyezete és egy fülkéje a fürdőszobájában, mindenképpen helyezze oda a lámpákat. Egy másik lehetőség a mosdókagyló alatti szekrény vagy a kád vagy a zuhanyzó háttérvilágítása.

                                                                    

5. Egy nagy tükörrel vizuálisan megnövelheti a teret

A luxus fürdőszobákat a nyitott, tágas tér jellemzi. Ezt vizuálisan megnövelheti egy nagy tükörrel. A LED-es tükrök akár 200 x 100 cm-es méretben is egyedi méretre készülnek. Domináns dizájnelem lehet fürdőszobájában, amely garantáltan magára vonzza a figyelmet.
A világítás intenzitását Ön is beállíthatja, így a LED-tükör elegendő fényt biztosít a reggeli higiéniához, és pihentető hangulatot az esti fürdőzéshez             

                         

6. Ha zuhanyzó, akkor sétálós

Egy luxus fürdőszobában valószínűleg a szabadon álló kád az első, amire gondol. De egy nyitott, sétálós zuhanyzó, ideális esetben kád nélkül, szintén remekül mutat. Így a padló az egész helyiségben egységes marad, és vizuálisan növeli a teret. Egy egyszerű üveggel kombinálva a zuhanykabin minimalista és minden más, csak nem luxus lesz.

7. A luxus a részletekben is rejlik

És ez alatt nem csupán a dekorációt értjük, hanem a funkcionális berendezéseket is, például a csaptelepeket. Válasszon például sárgarézből vagy matt rozsdamentes acélból készült dizájner darabokat. Ragaszkodjon a minimalizmushoz, és helyezze a hangsúlyt a minőségi anyagokra, az érdekes formákra és textúrákra. Még egy szappanadagoló is szolgálhat dekorációként. Ha van nappali fény a fürdőszobában, adjon hozzá egy természetes elemet egy érdekes cserépben vagy vázában lévő növény formájában. 

                     

Inspirálják a modern és praktikus LED-es tükrök? Nézze meg a LED-tükrök teljes választékát amelyeket saját ízlése szerint alakíthat.

Vissza az áttekintéshez

Fel