Keresés
Menü

Ön itt van: Bevezetés Blog Milyen magasságú a tükör ideális magassága a fürdőszobában?

Milyen magasságú a tükör ideális magassága a fürdőszobában?

Azt tervezi, hogy tükröt vásárol a fürdőszobájába, és elakadt a méreteit illetően? Mi a tükör ideális magassága, és milyen magasan kell elhelyezni a mosdókagyló fölött? Nézzük meg!

A fürdőszobai tükör magassága egyéni dolog

A tükörben látnia kell a teljes arcát és felsőtestét, legalább mellmagasságig. A fürdőszobatükör minimális magassága ezért 60 cm. Ez nem jelenti azt, hogy ez az ideális megoldás.

Ha a családtagok között nagy magasságkülönbségek vannak, akkor a tükör magasságát ennek megfelelően kell beállítani. A tükör alsó élének 100-120 cm-re kell lennie a földtől, a felső élnek pedig mindenki feje fölé kell érnie, aki használni fogja. Ezért vegye figyelembe a háztartás legmagasabb és legalacsonyabb tagjának magasságát. Jobb, ha hagyunk egy kis mozgásteret, és nagyobb méretet választunk.

A fürdőszobában azonban nem ajánlott, hogy a tükör egészen a padlóig érjen. Egyrészt nem sok értelme van, hiszen a mosdókagyló mögé helyezi, és lehet, hogy feleslegesen kezdi el megkérdőjelezni a saját testét.

Foglaljuk össze az alapokat a tükör magasságával és elhelyezésével kapcsolatban a fürdőszobában:

  • A tükör minimális magassága 60 cm.
  • A háztartás minden tagjának látnia kell magát a tükörben mellkastól a fejtetőig (bőséges margóval).
  • A tükör alsó szélének 100-120 cm-re kell lennie a földtől.

Mi az ideális szélessége egy fürdőszobai tükörnek?

A tükörben látni kell a vállát, de egyébként a szélesség elsősorban az Ön preferenciáitól függ. Ha kicsi a fürdőszobája, egy szélesebb tükörrel optikailag nagyobbá teheti azt. A tükör segít abban is, hogy több fényt vigyen be a fürdőszobába, mivel visszatükrözi azt.

Az Artalo LED-tükrök kínálatában a tükör magasságát és szélességét az Ön igényeinek megfelelően választhatja ki, akár 100×200 cm-es méretig. A beépített világítással gyönyörű dizájnelem lesz a fürdőszobában.

Hová helyezzük a tükröt?

Természetesen a mosdókagyló fölé. De ha vadonatúj fürdőszobát tervez, és pontosan ki tudja választani, hogy hol legyen a mosdó, akkor érdemes elgondolkodni rajta.

Ha a fürdőszobája sötétebb, vagy egyszerűen csak több fényt szeretne, helyezze a tükröt a fényforrással szemben. Ez lehet egy ablak, mesterséges világítás vagy a fürdőszoba bejárata. A tükör visszatükrözi a fényt, és még egy sötétebb helyiséget is szépen megvilágított fürdőszobává varázsol.

De gondoljon arra is, hogy az ajtóval szemben elhelyezett tükör kissé ijesztő lehet. Képzelje el, hogy este kimegy a WC-re, és a tükörben váratlan mozgásokat lát a folyosón vagy a szomszéd szobában. Lehet, hogy csak a függöny mozgása vagy egy széllökés árnyéka egy ágról - de abban a pillanatban nem tudja racionalizálni.

Hogyan lehet megoldani a tükröt a fürdőszobában a gyermekek számára?

Ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, akkor a gyerekek saját higiéniai sarkot alakíthatnak ki. Különösen a kislányok fognak örülni egy lányos saroknak, ahová a fogkefét, a kedvenc fogkrémet, a fésűt, a hajgumit és az egyéb apróságokat tehetik. A tükör magassága így teljesen személyre szabható számukra.

Egy kis fürdőszobában a leggyakoribb megoldás egy sámli, amire a gyerekek felmászhatnak. Ezután a tükröt a lehető legalacsonyabban helyezze a mosdókagyló fölé, hogy a gyerekek jól láthassák magukat. Az utolsó megoldás egy kisebb tükör egy karon, amely szintén fel-le hajtható. Az ilyen tükrök általában az egyik oldalon nagyítóval rendelkeznek, így jól jönnek, hogy könnyebben tudjon sminkelni vagy borotválkozni.

A nagy tükör nem az egyetlen módja annak, hogy vizuálisan megnövelje fürdőszobáját. Ha kisebb térrel van dolga, sok hasznos tanácsot találhat a Hogyan rendezz be egy kis fürdőszobát, hogy vizuálisan nagyobb legyen? 

Vissza az áttekintéshez

Fel