Keresés
Menü

Ön itt van: Bevezetés Blog Hogyan rendezhetünk be egy kis fürdőszobát és nagyíthatjuk meg vizuálisan azt

Hogyan rendezhetünk be egy kis fürdőszobát és nagyíthatjuk meg vizuálisan azt

Helyhiánnyal küzd a fürdőszobájában? Semmi gond, még egy kis fürdőszobából is lehet kellemes, tágas teret varázsolni. Tanácsot adunk arra, hogyan lehet egy kis fürdőszobát vizuálisan nagyobbá tenni, és hogyan felelhet meg minden funkcionális követelménynek.

Válasszon világos színeket

Egy kis fürdőszobába kézenfekvő választás a világos szín. Válassza a krémszínű, bézs, világosszürke vagy barna színt. Ha aggódik a szürkeség miatt, játsszon a fa- vagy kődekorokkal.
Ha nem szeretne lemondani a merészebb színekről, akkor csak egy falat szenteljen nekik - például a tükör mögött vagy a zuhanyzóban, vagy használja őket kisebb elemek, például a csaptelepek és a kiegészítők számára.

Minél kevesebb fuga, annál jobb

A sok fuga vizuálisan megosztja a fürdőszobát. Ezzel szemben a nagyméretű csempék tiszta és luxus benyomást keltenek. Ha pedig valami igazán dizájnosat szeretne, kombinálja őket 3D-s csempékkel. De bánjon velük óvatosan, akárcsak a merész színekkel. Egyedülállóan domináns elemei lesznek a fürdőszobának.

TIPPMég egy kis fürdőszobában is lehet luxus a megjelenés. Olvassa el 7 tippünket a luxus fürdőszoba berendezéséhez.>>

Kádas zuhanyzó helyett

Ennek természetesen van értelme. Egy fürdőkád több helyet foglalna el. Viszont a zuhanykabint helyesen kell kiválasztani. Ezzel nemcsak helyet takarít meg, hanem vizuálisan is megnöveli a fürdőszobát.

Az ideális megoldás egy tálca nélküli, azaz nyitott bejáratú, sétálós zuhanykabin. Az egyenletes csempével burkolt, síkba süllyesztett padló a helyiség folytatásaként fog működni. A paraván ideális esetben klasszikus átlátszó üvegből készüljön, amely nem osztja meg a helyiséget.

Téglalap alakú fürdőszobája van? Akkor nem kell aggódnia egy rövidebb téglalap alakú fürdő miatt. De fontolja meg, hogy a mosdókagyló, a WC és a mosógép elhelyezkedését figyelembe véve van-e megfelelő helye hozzá.

Egy olyan WC, amely nem foglal helyet

Ha fürdőszobájában van WC, válasszon egy falra szerelt, válaszfalra szerelt WC-t, amely válaszfalas beépítési rendszerre van szerelve. A szabadon álló WC-k öblítőszerkezete túl sok helyet foglal, és vizuálisan megbontja a fürdőszoba egységességét. Ezen kívül manapság már meglehetősen retrónak számít.

Válassza ki gondosan a bútorokat

Ideálisak a szélesebb, de kevésbé mély szekrények, amelyek nem nyúlnak bele annyira a térbe. Használja ki a leghatékonyabban a mosdókagyló alatti helyet is. Ha pultra szerelt (nem süllyesztett) mosdót választ, még több tárolóhelyet kap.

Másrészt kerülje a nyitott polcokat, amelyek zavaróak lennének, és tartsa a felületeket a lehető legtisztábban. Ha van rá lehetősége,oldja meg a zuhanykabinban a polcot a falban lévő mélyedés (fülke) formájában. Dizájnosnak tűnik, és egy kis helyet is megtakarít.

A mosógép máshová is kerülhet?

A fürdőszoba berendezésénél automatikusan figyelembe vesszük a mosógépet. De sok helyet foglal el. Fontolja meg, hogy van-e máshol hely számára.
Ha a fürdőszoba az egyetlen lehetőség, próbálja meg a mosógépet minél jobban beépíteni a térbe, és használja ki a felette lévő helyet. Például elhelyezheti a mosdószekrény mellett, és a szekrény tetejét meghosszabbíthatja a mosógép fölé. Vagy szereljen fölé a falra egy polcrendszert tárolódobozokkal.

Egy nagy tükör vizuálisan megnöveli a teret

A fürdőszoba vizuális megnagyobbításának tökéletes módja egy nagy tükör. Ezután mindkét oldalán legyen mellette világítás, hogy ne legyen árnyék az arcán. Remek megoldás a beépített fényekkel ellátott LED-es tükör. Ezzel helyet takaríthat meg a tükör körül, és a helyiség ismét egységesebbnek tűnhet anélkül, hogy a lámpák belógnának a térbe.


Szívesen készítünk Önnek egyedi LED-tükröt. Kiválaszthatja az optimális méretet, de a fény színét is. Az olyan intelligens kiegészítők, mint a beépített kozmetikai tükör, a bluetooth hangszóró, a páramentes tükörmelegítő vagy a WIFI-vel ellátott időjárás-állomás remek kiegészítők.

Böngésszen személyre szabott LED-tükör kínálatunkban.

Fogadjon a spotlámpákra

A fürdőszobában általában nincs nappali fény, így a mesterséges megvilágításra kell hagyatkoznunk. És minél több a fény, annál tágasabbnak tűnik a helyiség. Egy kis fürdőszobában a mennyezetbe süllyesztett spot lámpák a legjobb választás. Nem foglalnak helyet, és szabadon elhelyezhetőek. A fény egyenletesen oszlik el az egész helyiségben.

De nem csak a dizájn számít a fürdőszobai lámpáknál. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan válassza ki a megfelelő világítást fürdőszobájába.

Vissza az áttekintéshez

Fel